Als jouw bedrijf of organisatie nog geen ondernemingsraad heeft, dan kun je die zelf oprichten. Maar hoe krijg je dat van de grond?

Wil je snel aan de slag en kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Vraag dan meer informatie aan over het pakket 'Starten met een or'. Van oprichting tot implementatie word je geïnformeerd, geadviseerd en geschoold.

WAT HOUDT HET PAKKET STARTEN MET EEN OR IN?

Een adviestraject om een ondernemingsraad op te richten. Dit adviestraject begint met een oriënterend gesprek met de directie en een aantal medewerkers om de wijze van inrichten van medezeggenschap binnen de organisatie te bespreken.

Boek OR en verkiezingen. Dit boek bevat informatie die de or helpt bij het organiseren van ondernemingsraadsverkiezingen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij het juridisch kader van ondernemingsraadsverkiezingen. De verschillende fasen van een verkiezing komen aan bod: van de bekendmaking tot aan het proces verbaal. Daarnaast is er aandacht voor het voeren van campagnes. Met OR en verkiezingen heeft de ondernemingsraad een praktische leidraad voor dit belangrijke onderwerp in handen.

Basiscursus medezeggenschap. Een eendaagse incompanycursus voor de net gekozen or. Deze basiscursus zorgt ervoor dat de nieuwe ondernemingsraad snel thuis raakt in de wetgeving (WOR) en werkwijze van de or. geïnformeerd met het or-werk te starten.

Vakblad OR/magazine. Hét tijdschrift voor leden van ondernemingsraden en andere vormen van medezeggenschap. Je blijft op de hoogte van belangrijke or-thema’s, zoals arbeidsrecht, arbeidsomstandigheden en pensioenen. Maar je vindt er ook veel tips om je als or verder te professionaliseren en leerzame cases van andere or’en.

Online database OR Toolkit. : Deze toolkit sluit aan bij de dynamiek van de dagelijkse praktijk met praktijkinformatie, modellen, checklists, formulieren, plannen van aanpak, begrippen en links. Daarmee hoef je niet overal zelf het wiel voor uit te vinden en maak je je or-werk een stuk gemakkelijker en efficiënter.  

> Vraag vrijblijvend de brochure van dit pakket aan